Обявиха победителите в детския конкурс "Мисли зелено"

Над 30 рисунки участваха в конкурса за детска рисунка

Детски рисунки от конкурса "Мисли зелено"
Детски рисунки от конкурса "Мисли зелено" Източник: Община Асеновград

Над 30 рисунки участваха в съвместния конкурс за детска рисунка на тема "Мисли зелено", организиран от община Асеновград и Организацията по оползотворяване на отпадъци от опаковки "Булекопак".

 

В инициативата участваха възпитаници на ОУ "Отец Паисий", ОУ "Никола Вапцаров", ОУ "Христо Ботев" и ОУ "Петко Каравелов".

 

Целта на конкурса беше да се насочи вниманието на учениците към опазването на околната среда и да се провокира въображението им. Всички млади художници се представиха достойно и показаха отлични творчески умения в изобразителното изкуство.

 

Детски рисунки от конкурса
Детски рисунки от конкурса "Мисли зелено" Източник: Община Асеновград

Някои от рисунките бяха с типичната тематична насоченост с позитивното послание, че планетата Земя е нашият дом и ние всички трябва да я пазим.

 

Компетентно жури избра най-добрите произведения, които ще получат награди. А именно:

I място – Атанас Хаджиев, IIIа клас, ОУ "Христо Ботев".

II място - Никол Шопова, Iа клас, ОУ "Христо Ботев".

III място - Синеш Мурад, VIб клас, ОУ "Отец Паисий".

 

Победителите ще бъдат наградени на официална церемония през следващата седмица, като своевременно ще бъдат уведомени за деня и часа на награждаването.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени