ОДМВР-Пловдив категорично заявява: До момента не са установени данни за престъпни намерения спрямо деца от ромския етнос

За гарантиране на спокойствието на жителите,  Областна дирекция на МВР-Пловдив е предприела необходимите мерки

Заместник-директор на ОДМВР-Пловдив в заседателната зала на община Карлово
Заместник-директор на ОДМВР-Пловдив в заседателната зала на община Карлово Източник: Община Карлово
Информираме жителите на населените места от пловдивска област, че до момента категорично не се потвърждават постъпилите през последните няколко дни множество сигнали за маскирани, които обикалят по улиците с луксозни автомобили, за да  крадат деца от ромски етнос.
 
В никое от приетите съобщения не се съдържат конкретни данни от очевидци, а най-вече те са базирани на принципа, че някой е чул разказ от друг човек. От извършените от служителите задълбочени проверки сигналите се оказват недействителни и на територията на областта не са установени хора с подобни престъпни намерения. Това заяви комисар Сълко Литов – заместник-директор на ОДМВР-Пловдив на 25.07.2023 г. в заседателната зала на община Карлово на среща със заместник-кмета Антон Минев, кметове на населени места, медиатори и директори на училища.
 
Началник сектор "Охранителна полиция" в Районно управление Карлово гл. инспектор Георги Гатевски информира, че с цел превенция и осигуряване на спокойствие сред населението ще бъде засилено полицейското присъствие чрез допълнителни полицейски екипи. Той призова, сигналите /ако има такива/ да бъдат предавани директно на полицейските екипи.
 
За гарантиране на спокойствието на жителите,  Областна дирекция на МВР-Пловдив е предприела необходимите мерки. Осигурено е допълнително полицейско присъствие в населените места, от които масово са получени въпросните обаждания в полицията. 
 
През тъмната част на денонощието в крайните квартали ще патрулират униформени в готовност да реагират незабавно на всеки сигнал. Също така, свидетел или потърпевш от такова престъпление може да получи пряко и своевременно съдействие и от районния инспектор на съответното населено място. Органите на реда напомнят обаче, че подаването на неверни и заблуждаващи данни в полицията подлежат на наказателна отговорност.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени