Официален старт на ремонта на асеновградското читалище "Родолюбие" утре, 9 август

Начало 9:30 часа

НЧ "Родолюбие"
НЧ "Родолюбие" Източник: Община Асеновград

Официална церемония "Първа копка" по проект "Културна инфраструктура - обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност" на сградата на читалище "Родолюбие" ще бъде утре пред самата сграда в 9:30 часа.

 

Старта ще даде кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев. Общата стойност на проекта е 3 222 579,71 лв. Финансирането е комбинирано - от ОП "Региони в растеж" 2014-2020г. и финансов инструмент от  Фонд за устойчиви градове.

 

Допълнително е заложено и финансиране в размер на 578 000 лв., поради прогресираща инфлация и значително повишение на цените на строителните материали, оборудването и услугите в последната година и половина. Срокът за реализация на всички дейности по проекта е ноември 2023г.

 

Припомняме, че сградата ще запази облика си и в същото време  читалището ще придобие изцяло нова визия, функционалност и достъпност, които да удовлетворяват напълно, културната общественост и всички жители и гости на Община Асеновград.   

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени