Опреснени са пешеходните пътеки пред учебни заведения в Асеновград

Продължава обновяването по селата

Пешеходна пътека
Пешеходна пътека Източник: Zonanews

Пешеходните пътеки пред училищата и детските градини в Асеновград са опреснени още със стартирането на новата учебна година. Тази дейност се извършва ежегодно, като идеята е да се изостри вниманието на шофьорите. Целта е да се намали скоростта, за да не се стига до инциденти, предвид старта на новата учебна година и засиленото движение на деца и ученици около училища и детски градини.

 

Предстои опресняването на пешеходни пътеки и пред училищата в селата от община Асеновград, както и на хоризонтална маркировка по други улици в града и кварталите. Междувременно е извършен оглед за наличието на пътни знаци. За местата, на които липсват такива по различни причини, вече са поръчани и ще бъдат монтирани, след доставянето им.

 

Община Асеновград призовава водачите на превозни средства за търпение и толерантност и за спазване правилата за движение по пътищата. Приканват се родителите да не спират автомобилите се върху пешеходни пътеки или в близост до светофари, когато оставят децата си на училище или детска градина.

 

Апелира се към шофьорите да се движат със съобразена скорост и с повишено внимание по пътищата на града и населените места в общината. Децата тръгват на училище – да бъдем отговорни и да ги пазим на пътя!

Още от "Пловдив"

Водопада фест – рок, майсторски хляб, рибена фиеста и забавления за малки и големи

"Днес шеф е кметът" бе кулинарно приключение с участието на кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов, кметът на Тутракан Димитър Стефанов и Цонко Цонев – Кметъла от Каварна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени