Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Проектът предвижда изграждане на комбинирано спортно игрище

ОУ "Ангел Кънчев" в Асеновград
ОУ "Ангел Кънчев" в Асеновград Източник: Община Асеновград

Община Асеновград спечели проект за модернизация на дворното пространство на ОУ "Ангел Кънчев" в града. Финансирането на проекта ще е от Министерството на образованието и науката (МОН) по Програма за изграждане на нови и основен ремонт на съществуващи спортни площадки. Към момента дворното пространство на училището е с асфалтова настилка. В него са обособени няколко площи за спорт, които са нефункционални и с остарели съоръжения.

 

Проектът предвижда изграждане на комбинирани спортни игрища за баскетбол, волейбол и народна топка. Площадките ще са с обща площ от 1000 кв. м. - стандартни размери - и отговарящи изцяло на съвременните норми и изисквания, което ще позволява и провеждането на състезания.

 

С цел запазване на вертикалната планировка и отводняването на терена се предвижда демонтаж на съществуващата асфалтова настилка и пластовете под нея. На нейно място ще се положи арматура и шлайфан бетон. Отгоре се предвижда каучукова подложка и 3 пласта акрилна спортна настилка с различни цветове, с които ще се оформят отделните игрални полета. Същите ще бъдат разчертани със специална боя.

 

По Програмата е планирано и оборудване. Ще бъдат извършени доставка и монтаж на кошове за баскетбол, мобилни стойки за волейбол с мрежи и др. съоръжения. Припомняме, че през настоящата година вече има реализирани два сходни проекта в асеновградски учебни заведения. В ОУ "Отец Паисий" беше изградена комбинирана спортна площадка за баскетбол и волейбол, а в ОУ "Христо Ботев" - игрище за мини футбол.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени