Откриват фестивала "Дни на тракийската култура" 2021

В последния фестивален ден ще бъдат връчени призовете от обявения преди три месеца литературен конкурс "Наследници на траките"

"Дни на тракийската култура" 2021
"Дни на тракийската култура" 2021 Източник: БНР

"Дни на тракийската култура" открива фестивалната си програма тази вечер на Римския стадион в Пловдив. Това е деветото издание на международния форум, организиран от Културен център "Тракарт", пише БНР. В рамките на шестдневния фестивал са предвидени различни събития, посветени на тракийската култура, сред които изложби, четения, премиери на филми и книги, коцерти. 


Цяла плеяда професори ще се съберат в Подлез Археологически за участие събота и неделя в Научната конференция "Траките – дух и материя” Сред тях са  Валерия Фол, Иван Маразов, Ваня Лозанова и Добрин Денев. По време на конференцията ще бъдат представени 27 доклада с нови данни и обобщения на резултати от проучвания и различни аспекти от религиозните вярвания и обреди на траките.  


В последния фестивален ден ще бъдат връчени призовете от обявения преди три месеца литературен конкурс "Наследници на траките". Форумът е част от Календара на културните събития на Община Пловдив за тази година. 

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени