Откриват тийн зоната в Градската библиотека на Асеновград

Финансирането е по "Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти" към Национален фонд "Култура"

Откриват тийн зоната в Градската библиотека на Асеновград
Откриват тийн зоната в Градската библиотека на Асеновград Източник: Община Асеновград

Утре, 09.03.23 г. (четвъртък) от 9,30 ч. в Градска библиотека – Асеновград ще бъде открита новосъздадената тийн зона. Нейната цел е да се привлекат повече млади хора да посещават библиотечната институция и да открият своите интереси там. Идеята се реализира по проект "Създаване и развитие на тийн зона в отдел "Изкуство" на Градска библиотека "Паисий Хилендарски".

 

Сред основните цели е развиване капацитета на културното средище чрез обособяване на ново пространство за тинейджъри и предоставяне на допълнителни услуги, насочени предимно към тази целева група от хора. Проектът е изготвен от екипа на библиотеката.

 

Финансирането е по "Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти" към Национален фонд "Култура". Общата му стойност е в рамките на 14 735,20 лв. и ще се реализира до края на 2023 г.

 

Преди официалната церемония, екипът и партньорите по проекта – община Асеновград, ПГ "Цар Иван Асен II" и "ТВ САТ КОМ" ще дадат пресконференция за отчитане на извършените до момента дейности и ще представят предстоящите такива.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени