Отново частично бедствено положение в Карловско, наводнени са пет села

Затруднено е движението по Подбалканския път

Наводнение
Наводнение Източник: Zonanews

В западната част на община Карлово е обявено частично бедствено положение заради наводнени къщи в селата Розино, Слатина, Столетово , Богдан, Каравелово.  Това съобщи кметът на община Карлово Емил Кабаиванов, цитиран от Радио Пловдив.

 

Заради обилните дъждове има скъсана дига на река Стряма, евакуирани са седем души, запушен е мост. Затруднено е движението по Подбалканския път.

 

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов уточни каква е територията на бедствието: "От село Розино, Слатина, Столетово, Богдан, Каравелово, река Стряма е много буйна заради обилния дъжд, който е паднал рано тази сутрин и продължава, което е тревожното. Има скъсана дига, има наводнени къщи. Евакуирали сме седем човека с помощта на противопожарната служба и да се опитаме да отпушим един мост, който е запушен от инертен материал-дървета, които реката е влачила. Поискал съм помощ от военните, защото само с наша техника не можем да се оправим, а река Стряма се управлява от "Напоителни системи", защото те отговарят за безопасността на речното корито".

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени