Отпускат до 2 500 лева на пострадалите в Карловско

Кметът Eмил Кабаиванов посочи и критериите за получаването на средствата от семействата

Емил Кабаиванов
Емил Кабаиванов Източник: СДС

Половин година след бедствието в Карловско държавата отпуска допълнително по 2500 лв. на пострадалите от наводнените села Богдан, Каравелово и Слатина. Финансовата подкрепа ще отиде при хората, чиито домове бяха засегнати от големия потоп на 2 септември миналата година, съобщават от NovaNews.

 

Хората продължават сами да отстраняват щетите. Всички засегнати домакинства получиха по 375 лв. еднократна помощ от държавата. 396 семейства в трите села получиха и средства по дарителската кампания. Но тези средства се оказаха недостатъчни.

 

Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов каза, че министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров е издал заповед към "Фонд за социална закрила", с която се дава възможност на всички пострадали, утвърдени с решение на Общинския съвет, да кандидатстват за допълнително финансово подпомагане в размер до 2500 лв.

 

Кандидатстващите трябва да отговорят на 4 условия: имотът да е законно построен, да са получили първоначалната помощ от 375 лв., жилището да е единствено, да имат месечен доход "социален минимум" – 504 лв. на член от семейството, допълни Кабаиванов.

 

Документите се подават в Община Карлово, поясни кметът. Той посочи, че пари няма да се дават, а ще се заплащат фактури за домакинско оборудване и обзавеждане на дома. Кметът обясни и какви действия са предприети по възстановяването на селата след наводненията.

 

Той посочи, че хората ще получат и обещаните 1200 кубика дърва - по 4 кубика на семейство. Кметът изтъкна, че речните корита са почистени и няма риск за живота на хората в трите села. "Инфраструктурата ще продължи да се възстановява, според финансирането", допълни Кабаиванов.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени