Отводнителният канал в дерето "Меден дол" в Карлово отново излезе от коритото си

Пороят, продължил около 20 минути, унищожи разчистеното досега

Карлово
Карлово Източник: Zonanews

Нов порой заля Карлово. Отводнителният канал в дерето "Меден дол" отново излезе от коритото си и наводни повторно гимназията по железопътен транспорт, както и двора, и приземните етажи на къща.

 

Пороят, продължил около 20 минути, унищожи разчистеното досега. Багер се наложи да започне укрепване на коритото на дерето пред гимназията. Всички седем улици, които бяха проблемни през деня, са проходими. Целият човешки ресурс на общината се включи в разчистването, както и шест багера и шест камиона.

 

"Много силен дъжд с гръмотевици. Всичките ни усилия днес, които положихме с много хора да отводним малкия корпус, всичко отново е пълно с вода и се опитваме да я изгребем. Молим държавата да помогне, защото не само училището е пострадало. Страдат и всички хора, които живеят в района, заради това прословуто дере", каза пред БНТ Стефан Филчев - директор на ПГ по жп транспорт "Христо Смирненски" - Карлово.

 

Само от единия мост на Стара река бяха извозени 60 камиона пясък, наноси и боклуци. Утре в разчистването отново ще участват военнослужещи от 61-ва Стрямска бригада и 4-те аварийните екипа, изпратени от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Още от "Пловдив"

Одобрена е Концепцията за интегрирана териториална инвестиция на Община Карлово

Тя е насочена към активизиране на икономическата активност и устойчивото интегрирано развитие на четири съседни общини в два региона за планиране - Карлово, Хисаря, Брезово и Троян

Прочетете повече прочетете повече

МОН и община Карлово ще работят за по-тясна връзка на бизнеса с образованието

Кметът Емил Кабаиванов посочи, че големите машиностроителни предприятия в региона имат голяма необходимост от кадри и местният бизнес е готов да съдейства за подпомагане на обучението

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени