Пещерата "Добростански бисер" посрещна 2600 посетители, въпреки пречките и закъснялото отваряне

Туристи са пристигали от почти цяла България

Пещерата Добростански бисер
Пещерата Добростански бисер Източник: Община Асеновград

Пещера "Добростански бисер", разположена край Асеновград, е посетена от 2600 туристи през изминалия сезон, въпреки забавянето по отварянето на обекта за посетители. За около три месеца приходите от пещерата, влезли в бюджета на ОП "Туризъм", възлизат общо на 13 649,40 лева.

 

В частта си от предоставяне на услуги стойността е в размер на 11 448 лева, а от продажба на стоки - 2201,40 лева. Разходите на обекта за същия период са на стойност - 3136 лева. Отчетените посещения на туристи, разгледали "Добростански бисер", са 2600 на брой.
Посетителите, пред които е презентирана красотата и природните феномени на пещерата, са предимно семейства.

 

Туристи са пристигали от почти цяла България. Най-голям брой са посетителите от София, следвани от жители на градовете Варна, Бургас, Русе, Плевен, Враца, Стара Загора, Пловдив, Хасково, Димитровград и други. В повечето случаи туристите са били отседнали в туристическите комплекси, хотелите и къщите за гости, разположени в района.


"Трябва да се отбележи, че организираните групи от туроператорите тази година бяха по-малко, в сравнение с преди, поради обективните причини за неясното отваряне на обекта, което закъсня с повече от 40 дни.

 

Същевременно, подчертаваме, че спадът на посещенията се повлия и от инфлационните процеси в страната, сред които драстичното увеличение на горивото, войната в Украйна, както и от неблагоприятното време, съвпадащо с почивните дни", посочва директорът на ОП "Туризъм" към община Асеновград Димитър Кирков.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени