Пловдив привлича 220 000 лева за реализацията на екологични проекти

Градът е спечелил 35 проекта в кампанията на МОСВ за "Чиста околна среда – 2021 г."

Община Пловдив
Община Пловдив Източник: Zonanews

Пловдив привлича 220 000 лв. за реализацията на екологични проекти, които се финансират от МОСВ, съобщиха от общинската администрация. Средствата са в рамките на националната кампания за "Чиста околна среда 2021" на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).


26 пловдивски училища и детски градини са спечелили проекти в категорията до 5 000 лв. Най-много училища – 10 на брой ще се финансират в Община Пловдив, следвана от Столична община с 9 училища и Перник със 7, става ясно от протокола с класираните проекти. Със средствата в училищата ще се осигури ново спортно оборудване, ще се изградят класни стаи на открито, ще се направи ново озеленяване и ще се възстановят стари зелени площи. В градините ще се създадат занимални на открито, екокътове и биоградини, ще се монтират нови съоръжения за игри, динамични екопътеки и други.


Районните кметства също се включват силно в кампанията и печелят общо 9 проекта на стойност по 10 000 лв. Проектите предвиждат облагородяване и възстановяне на стари детски площадки и паметници, изграждане на екокътове, зони за отдих, спортни и детски площадки, фитнеси на открито, паркове, алеи за домашни любимци.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени