Пловдив с отличие за принос в развитието на местното самоуправление

Общо три общини бяха отличени за приноса си в развитието на местното самоуправлени

Здравко Димитров получава наградата за принос в развитието на местното самоуправление
Здравко Димитров получава наградата за принос в развитието на местното самоуправление Източник: Община Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитров получи годишната награда за принос в развитието на местното самоуправление на Националното сдружение на общините, категория голяма община. Призът бе връчен на официална церемония, която се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти за 2021-а година, информират от Община Пловдив. На сцената, за да получат заедно наградата, кметът покани и председателя на общински съвет Пловдив инж. Александър Държиков.


"Особено ми е приятно да приема тази награда. Тя е награда за всички, които работят в екипа ми, както и за всички общински съветници, защото без общинските съветници каквито и намерения да има един кмет нещата не биха се получили", каза кметът на Община Пловдив, Здравко Димитров и се обърна към колегите си от страната, пожелавайки им да успяват да реализират най-доброто за своите общини.


Наградата за принос в местното самоуправление се връчва по критерии, свързани с въведени иновации в публичните услуги, поддържане на активен диалог с гражданите и сътрудничество с други общини от страната и чужбина, както и активно участие в дейността на НСОРБ.


Общо три общини бяха отличени за приноса си в развитието на местното самоуправление. Заедно с Пловдив, но в категорията за малки общини, призът бе за Златица, при средните – за Поморие.

Още от "Пловдив"

Одобрена е Концепцията за интегрирана териториална инвестиция на Община Карлово

Тя е насочена към активизиране на икономическата активност и устойчивото интегрирано развитие на четири съседни общини в два региона за планиране - Карлово, Хисаря, Брезово и Троян

Прочетете повече прочетете повече

МОН и община Карлово ще работят за по-тясна връзка на бизнеса с образованието

Кметът Емил Кабаиванов посочи, че големите машиностроителни предприятия в региона имат голяма необходимост от кадри и местният бизнес е готов да съдейства за подпомагане на обучението

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени