Пловдив с отличие за принос в развитието на местното самоуправление

Общо три общини бяха отличени за приноса си в развитието на местното самоуправлени

Здравко Димитров получава наградата за принос в развитието на местното самоуправление
Здравко Димитров получава наградата за принос в развитието на местното самоуправление Източник: Община Пловдив

Кметът на Пловдив Здравко Димитров получи годишната награда за принос в развитието на местното самоуправление на Националното сдружение на общините, категория голяма община. Призът бе връчен на официална церемония, която се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти за 2021-а година, информират от Община Пловдив. На сцената, за да получат заедно наградата, кметът покани и председателя на общински съвет Пловдив инж. Александър Държиков.


"Особено ми е приятно да приема тази награда. Тя е награда за всички, които работят в екипа ми, както и за всички общински съветници, защото без общинските съветници каквито и намерения да има един кмет нещата не биха се получили", каза кметът на Община Пловдив, Здравко Димитров и се обърна към колегите си от страната, пожелавайки им да успяват да реализират най-доброто за своите общини.


Наградата за принос в местното самоуправление се връчва по критерии, свързани с въведени иновации в публичните услуги, поддържане на активен диалог с гражданите и сътрудничество с други общини от страната и чужбина, както и активно участие в дейността на НСОРБ.


Общо три общини бяха отличени за приноса си в развитието на местното самоуправление. Заедно с Пловдив, но в категорията за малки общини, призът бе за Златица, при средните – за Поморие.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени