Пловдив с поредна награда за добрата си социално-отговорна политика

Отличието е в конкурса за добри практики за 2021 г., в категория "Социална отговорност", където 23 са били общо номинираните

По време на награждаването на Конкурс за добри практики 2021
По време на награждаването на Конкурс за добри практики 2021 Източник: Община Пловдив
Община Пловдив получи първа награда от Института по публична администрация за дейността и развитието на ОП "Общинско предприятие за хора с увреждания", съобщават от общинската администрация. Отличието е в конкурса за добри практики за 2021 г., в категория "Социална отговорност", където 23 са били общо номинираните.
 
"Гордеем се с признанието за работата и всеотдайността на хората, които работят в общинското предприятие. Това е доказателство, че напълно заслужено през 2018г.  спечелихме и реализирахме проект по оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" на стойност 360 000 лева, по който стартира дейността на предприятието", заяви заместник-кметът Георги Титюков.
 
В момента в него работят 27 човека, 20 от които са с различни видове увреждания. Те са разпределени в три ателиета – шивашко, керамика и стъклодувно. В последното работи и единственият останал майстор в България, който обучава 5 калфи, за да може да се съхрани уникалният занаят в бъдеще.
 
"Отличията, които получаваме, ни дават увереност, че напълно реализираме целта на предприятието, а именно – интегрираме хората с увреждания, научаваме ги на различни умения, предоставяме им работно място и така те реално са включени в пазара на труда", сподели директорът на общинското предприятие Ванина Костадинова.
 
Веселина Ботева, директор дирекция "Социална политика", от своя страна, коментира, че няма социална услуга, разписана в националното законодателство, която Община Пловдив да не представя на хората в нужда.
 
Това е петата поред награда на социалното предприятие от неговото създаване. В различни сфери на дейност то получи 2 приза от Министерство на труда и социалната политика, 1 от НАСО (Национален алианс за социална отговорност) и 1 от международния форум за социално предприемачество.

Още от "Пловдив"

Изтребители от авиобаза "Граф Игнатиево" са били вдигнати заради сигнал за взривно устройство на пътнически самолет

Българските екипажи са изпълнили всички процедури в съответствие с изискванията на националното и международното законодателство за контрол над въздухоплаването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени