Пловдив в конкуренция с Рим и Атина за най-добра европейска дестинация за 2022 година

Това е единственият български град, който участва и е поставен в конкуренция с градовете Лондон, Рим, Виена Истанбул, Атина, Прага и други

Пловдив
Пловдив Източник: Pinterest
Пловдив е номиниран за "Най-добра европейска дестинация" за 2022 г. в 13-то издание на престижната класация European Best Destinations. Това е единственият български град, който участва и е поставен в конкуренция с градовете Лондон, Рим, Виена Истанбул, Атина, Прага и други, съобщават от Община Пловдив.
 
"Най-добра европейска дестинация" е класация на специално подбрани европейски градове, с богато културно-историческо наследство, устойчивост и качество на живот, организирана от водещия уебсайт за туризъм в Европа – EuropeanBestDestinations.com. Настоящото издание ще се проведе в партньорство с мрежата EDEN на Европейската комисия и медийните партньори Forbes US и Condé Nast Travelers.
 
"Тази номинация е признание за усилията, които местната власт и туристическият сектор полагат в утвърждаването на Пловдив като туристическа дестинация. Това е и една възможност да насочим фокуса на международната общественост не само към града ни, но и към България", сподели Здравко Димитров, кмет на Община Пловдив.
 
Победителят ще бъде избран чрез гласуване на интернет адрес: https://www.europeanbestdestinations.com/european-best-destinations-2022/, в периода от 20 януари до 10 февруари 2022 г.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени