Пловдивските социалисти: С Нинова партията върви към небитието

Наблюдаваме прочистване на партията от мислещи, дейни и полезни хора, защото очевидно Нинова иска да обезличи партията, е мнението им

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова Източник: БГНЕС

Категоричен отпор на действията на Корнелия Нинова дадоха пловдивските социалисти на градската конференция на БСП, проведена вчера в Дом "Борис Христов". "С Нинова партията върви към небитието", каза в словото си Димитринка Вакрилова, бивш общински съветник.  

 

Голямата конферентна зала беше препълнена от делегати, избрани предварително за форума  на районните събрания. "Ръководството, организацията и конференцията са легитимни. Ние спазваме устава и законите на страната", заяви Николай Радев.

 

Известният математик, директор на Английската гимназия и общински съветник няколко мандата ръководеше събранието ту строго като на изпит, ту с приятелски  шеги с другарите, съобщава "Марица.бг".

 

Делегатите почетоха с минута мълчание починалите социалисти и дружно изпяха химна, а временният председател на организацията доц. Ангел Иванов надари с букет цветя ветераните на партията, които работят всеотдайно.

 

Димитринка Вакрилова припомни за решение 84 на Националния съвет и завземането на Голямата къща , като нарече атаките на националното ръководство  безпрецедентни и целящи да заличат организацията в Пловдив.

 

"Това се прави от користни подбуди на другари в кавички. Наблюдаваме прочистване на партията от мислещи, дейни и полезни хора, защото очевидно Нинова иска да обезличи партията. Решение 84 е брутално погазване на Устава на БСП", отсече Вакрилова.

 

Тя разказа, че ключовете от кабинетите в сградата на ул. "Кр. Пастухов" бяха подменени противозаконно, а преди да се проведе конференцията, от централата са изпратили близо 500 емейла  с текст "организаторите по районите да не допускат провеждането й".  Писма били изпратени дори на хора, които са починали и напуснали БСП.  

 

Вакрилова отправи остри критики към "хлъзгавата" и нагаждаческа позиция на лидерката във връзка с решението за оръжие за Украйна. Подобно, хлъзгаво, ще се вземе от БСП и за Северна Македония, прогнозира Вакрилова. И с разтреперен глас попита: Ще позволим ли да се унищожи пловдивската партийна организация?" Залата отвърна с мощно "Не!".

 

"Подложени сме на нещо немислимо и нечувано в историята на БСП. Довчера бяхме братя, сега сме врагове. Нека да не се забравя, че всяко разцепление води до разруха", каза младият социалист Никола Ванков, студент по медицина и един от първите доброволци в COVID –отделението на УМБАЛ "Св. Георги".  

 

"Нинова има за цел да ликвидира партията в Пловдив, но моята партия не се продава и не се заменя с постове. Нека да направим така, че БСП да я има поне още 130 години", прикани Таня Николова, също от младежите в БСП.

Протоколът от конференцията ще бъде изпратен до националното ръководство.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени