Подобряват енергийната ефективност на СЗ "Асеновец" в Асеновград

Спечелено е финансиране по проект, изготвен от община Асеновград

Спортна зала "Асеновец"
Спортна зала "Асеновец" Източник: Община Асеновград

Oбщина Асеновград получи финансиране за внедряване на мерки за енергийна ефективност на Спортна зала "Асеновец" в града. Общата стойност на проекта е в размер на 1 180 270,37 лв. На база, извършено енергийно обследване ще бъде направена външна топлоизолация по фасадните стени.

 

Ще се направи окачен таван с топлоизолация в самата зала. Предвидена е цялостна подмяна на подовото покритие, която включва топлоизолация, стоманобетонова плоча и полагане на нова спортна настилка.

 

Подменено ще бъде изцяло и осветлението на сградата, с изключение на това, в самата зала, което беше сменено при предишния ремонт. Предвидено е ремонтиране и на санитарните възли. Ще се изгради климатична инсталация и фотоволтаична система, чрез която да се удовлетворяват нуждите на сградата, с цел да се намалят до минимален разходите за ток.

 

Припомняме, че през тази година беше извършен основен ремонт на покрива и на самата зала, в която своите тренировки провеждат клубовете по баскетбол, волейбол, борба и др. отбори. В резултат от ремонтните дейности ще се подобри както комфорта на зрителите, така и ефективността от тренировъчния процес на спортистите.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени