Поредна акция за събиране на непотребни мебели в Асеновград

Едрогабаритни отпадъци се приемат и на площадката за безплатно депониране

Стари мебели
Стари мебели

Община Асеновград организира поредна акция за събиране на непотребни мебели и едрогабаритни отпадъци. Този вид кампания вече се превърна в регулярна и за август е предвидено дейността да бъде извършена през първата половина на месеца.

 

Целта е да се създаде възможност, а впоследствие – и навик у хората - да изхвърлят на регламентирани за целта места мебели, които не ползват, както и друг вид едрогабаритни отпадъци. Община Асеновград, заедно със съдействието на жителите, се бори за опазване на околната среда чиста и кампанията е част от тези съвместни усилия.

 

Призовават се гражданите да оставят едрогабаритните отпадъци до контейнерите днес и утре. Идеята е да не се изхвърлят по всяко време, за да се предотврати разпиляването им из града, докато настъпи моментът специализираната кола да ги събере.

 

Ако не успеете да се възползвате от кампанията сега, винаги можете собственоръчно да закарате старите си мебели и строителни отпадъци на площадката за безплатно депониране, подчертават от общинския пресцентър. Тя е разположена в депото – на изхода на Асеновград, в посока с. Боянци. Общинска администрация апелира хората да се възползват от предоставените им възможности и благодари на всеки, включил се в кампанията!

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени