Поставят още камери и охрана на подлезите в Пловдив

Разширяващата се система за видеонаблюдение, както и подсилените патрулни двойки от "Общинска охрана" и Общинска полиция, имат сериозен превантивен ефект

Работници отново пребоядисаха с фасадна боя подлеза на площад "Съединение"
Работници отново пребоядисаха с фасадна боя подлеза на площад "Съединение" Източник: Община Пловдив

Благодарение на камерите за видеонаблюдение своевременно са установени авторите на най-новата "рисунка" върху една от мраморните стени в подлеза от северната страна на тунела, съобщават от Община Пловдив. "Творбата", нанесена с плътен слой спрейове, се появи само ден, след като екип на "Чистота" за пореден път успя да изтрие с пясъкоструйка драсканиците върху каменните облицовки на подлеза.


"Премахнахме новата драсканица веднага. Това е част от превантивните мерки за опазването на чиста градска среда – авторите да разберат, че подобно творчество няма шанс дълго да оцелее в Пловдив", коментира директорът на "Чистота" Димитър Георгиев.


"Ако някой иска да се изявява като графитър, може да представи проект пред Община Пловдив  и дори да получи подкрепа при реализацията му на подходящо за целта място", допълни кметът на район "Централен" Георги Стаменов. Стаменов съобщи, че тази година се предвижда обновяване на осветлението в подлеза до тунела, а в кратки срокове предстои основно почистване на подовата настилка, която е от естествен камък.


"Тези дни работници на "Чистота" отново пребоядисаха с фасадна боя цвят "сахара" подлеза на площад "Съединение". Скоростно след това отново се появиха драсканици, но бързо ще ги отстраним. И там, и в подлеза до Чифте баня, със сребърен феролит боядисахме перилата на стълбищата", каза Димитър Георгиев. Освежен е и входът откъм "Баня Старинна" към подлеза, за чиято голяма реконструкция е изготвен проект.


Все по-разширяващата се система за видеонаблюдение, както и подсилените патрулни двойки от "Общинска охрана" и Общинска полиция, имат сериозен превантивен ефект, смятат Стаменов и Георгиев.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени