Позор! Адвокатката на "Мултигруп" дава инструкции на Митева-Рупчева как да запуши устата на ГЕРБ! (ВИДЕО)

Според плановете в сила от понеделник в парламента ще бъде въведено строго ограничение на личните обяснения

Татяна Дончева и Ива Митева-Рупчева
Татяна Дончева и Ива Митева-Рупчева Източник: Tribune.bg

На включен микрофон Татяна Дончева раздаде наставления на новата председателка на НС Ива Митева как да заглуши гласа на депутатите от коалиция "ГЕРБ-СДС", разкрива Tribune. В сила от понеделник в парламента ще бъде въведено строго ограничение на личните обяснения. По този начин ще се намали чувствително времето за изказване на ГЕРБ и СДС. Плановете за въвеждането на рестрикции станаха ясни в петък случайно. Новото парламентарно ръководство все още свиква с присъствието на микрофони пред тях и не се усещат, че е добре да бъдат изключвани, ако не взимат думата. Така на живо по БНТ беше излъчен любопитен диалог в самия край на заседанието.

 

По микрофоните се чу как Татяна Дончева, зам.-председател на парламента от "Изправи се! Мутри вън", наставлява председателката на НС – Ива Митева от "Има такъв народ". "До понеделник ще внесем – лично обяснение – един път в заседанието! Никакво такова! Ама не може! Какво е това? Още в понеделник се свършва с това! Личните обяснения – в края на заседанието", обяснява Дончева на Митева и Кристиан Вигенин от БСП.

 

"Ама те искаха почивка", оплаква се Митева, а някой ѝ дава съвет да си спре микрофона. Личните обяснения са стандартна парламентарна практика – те се използват в случаите, когато народен представител се е почувствал лично засегнат.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени