Позор! Адвокатката на "Мултигруп" дава инструкции на Митева-Рупчева как да запуши устата на ГЕРБ! (ВИДЕО)

Според плановете в сила от понеделник в парламента ще бъде въведено строго ограничение на личните обяснения

Татяна Дончева и Ива Митева-Рупчева
Татяна Дончева и Ива Митева-Рупчева Източник: Tribune.bg

На включен микрофон Татяна Дончева раздаде наставления на новата председателка на НС Ива Митева как да заглуши гласа на депутатите от коалиция "ГЕРБ-СДС", разкрива Tribune. В сила от понеделник в парламента ще бъде въведено строго ограничение на личните обяснения. По този начин ще се намали чувствително времето за изказване на ГЕРБ и СДС. Плановете за въвеждането на рестрикции станаха ясни в петък случайно. Новото парламентарно ръководство все още свиква с присъствието на микрофони пред тях и не се усещат, че е добре да бъдат изключвани, ако не взимат думата. Така на живо по БНТ беше излъчен любопитен диалог в самия край на заседанието.

 

По микрофоните се чу как Татяна Дончева, зам.-председател на парламента от "Изправи се! Мутри вън", наставлява председателката на НС – Ива Митева от "Има такъв народ". "До понеделник ще внесем – лично обяснение – един път в заседанието! Никакво такова! Ама не може! Какво е това? Още в понеделник се свършва с това! Личните обяснения – в края на заседанието", обяснява Дончева на Митева и Кристиан Вигенин от БСП.

 

"Ама те искаха почивка", оплаква се Митева, а някой ѝ дава съвет да си спре микрофона. Личните обяснения са стандартна парламентарна практика – те се използват в случаите, когато народен представител се е почувствал лично засегнат.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени