Празнична хоротека в Асеновград

Това съобщи общинският пресцентър

Фолклор, народни танци
Фолклор, народни танци Източник: Zonanews

Община Асеновград организира празнична хоротека на централния площад "Акад. Николай Хайтов" в града. Събитието ще се реализира в партньорство и с подкрепата на "Tifo Dance Hub". Повод за провеждане на хоротеката е честване деня на Съединението на България - 6-ти септември. Началният час е 18:00 ч., а мястото - пред сцената на площада.

 

Групата за възрастни по народни танци към "Tifo Dance Hub", с ръководител Кристина Кадиева, ще прикани асеновградчани да се хванат ръка за ръка и да извият най-дългото българско хоро. Публика, случайни минувачи и участници ще могат да разпуснат духа и да раздвижат тялото под съпровода на обичани познати и непознати национални фолклорни ритми. В Празничната хоротека могат да се включат както любители и начинаещи, така и танцьори, занимаващи се професионално с танци.

 

Идеята няма състезателен или конкурентен характер. Напротив - това е покана, от страна на община Асеновград, всички заедно, единни, в деня на Съединението, да застанем рамо до рамо, един до друг, патриотично и с усмивка да отпразнуваме 139 години Обединена България, възползвайки се от топлината на последните слънчеви лъчи за това лято.

 

Начална дата: петък, 06 септември 2024

Крайна дата: петък, 06 септември 2024

 

Още от "Пловдив"

Радомир Чолаков: След статията във ФАЦ - в междунарен план ПП са приключили, с тях не може да се управлява

Той обърна внимание, че през цялото време Нинова говори за ГЕРБ. "Има някаква обсесия. Правят се всевъзможни странни коалиции, само и само да не е ГЕРБ", подчерта бившият депутат от ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени