Председател на секция в "Столипиново" се оказа неграмотен

Веднага е бил сменен

Секции в "Столипиново"
Секции в "Столипиново" Източник: TrafficNews

Председателят на секция в пловдивския район "Източен", където е най-големият ромски квартал "Столипиново", е неграмотен, съобщи Trafficnews. Бил е подаден сигнал до 16-а регионална изборна комисия (РИК) и проверката на място е показала, че това е точно така - човекът не може нито да чете, нито да пише.

 

Веднага е бил сменен. Иначе изборите в Пловдив минават нормално, като се изключи разочарованието на гласуващите в 76 и 77 СИК. Представители от тези комисии предпочетоха да отидат да гласуват машинно по адресната си регистрация, а не в секцията, в която техниката дефектирала.

 

Вместо да гласуват жителите на махалата за момента предпочитат да пасуват и да правят мохабет пред сергиите и магазинчета, добавя пловдивското интернет издание. Обичайно вота в махалата се засилва в последните часове на изборния ден и за момента по всичко изглежда, че и тези избори няма да са изключение.

 

Въпреки слабата избирателна активност към настоящия момент на всеки ъгъл в махалата има полиция или жандармерия, които следят за нормалното протичане на изборния ден.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени