Представиха проекта за стадион "Локомотив" в Пловдив

Най-късно до 14 работни дни общината трябва да издаде разрешително за строеж

Представяне на проекта за стадион "Локомотив" в Пловдив
Представяне на проекта за стадион "Локомотив" в Пловдив Източник: Община Пловдив

Проектантите от "Инжпроект" ООД, представиха как ще изглежда стадион "Локомотив" след неговата реконструкция, съобщиха от Община Пловдив. За четирите трибуни вече са изготвени пълни идейни проекти, като за трибуна "Бесика" е подготвен и технически проект, който днес е входиран в Община Пловдив. На представянето присъстваха кметът Здравко Димитров, главният архитект на града Димитър Ахрянов, заместник-кметовете Пламен Райчев и Анести Тимчев, общински съветници, фенове на футболния клуб и журналисти.


"Виждам, че сте доволни от проекта и мога да ви уверя, че Общината ще направи всичко възможно в най-скоро време да бъде издадено разрешително за строеж. Аз не деля отборите в Пловдив и винаги съм казвал, че единият отбор не може без другия. Така, както искам да се построи Колежа, така искам да е готов и стадион "Локомотив" и да се насладим на хубави мачове на модерни съоръжения", заяви кметът Димитров след презентацията.


Той поясни и какво следва – най-късно до 14 работни дни Община Пловдив трябва да издаде разрешително за строеж, след което има още 14 дни срок за евентуално обжалване и строежът на "Бесика" може да започне. През това време проектантите се ангажираха да подготвят технически проекти и за останалите две трибуни, за които са осигурени средства – "Спортклуб" и Южната трибуна, където са гостуващите привърженици. Именно там са предвидени да бъдат изградени съблекални, които да се ползват при евентуална реконструкция на Централната трибуна в бъдеще. Засега за нея няма да има подготвен технически проект, тъй като по площ е почти колкото останалите три и за нея няма осигурено финансиране.

 

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени