Пресконференция в Асеновград по проект "Създаване и развитие на тийнзона в отдел "Изкуство" на градска библиотека” към национален фонд "Култура"

Проектът е на стойност 14 735,20 лв.

Градска библиотека "П. Хилендарски" в Асеновград
Градска библиотека "П. Хилендарски" в Асеновград Източник: Община Асеновград
На 5 декември 2022 г. от 14 часа в Градска библиотека – Асеновград ще се проведе пресконференция по Проект "Създаване и развитие на тийн-зона в отдел "Изкуство" на Градска библиотека "П. Хилендарски".
 
Проектът изготвен от екипа на библиотеката  е получил финансиране по "Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти" към Национален фонд "Култура" на стойност 14 735,20 лв. и ще се реализира до края на 2023 година.
 
Основната цел на проекта е  развиване капацитета на  библиотеката чрез създаване на  ново пространство  за тинейджъри  и предоставяне на нови услуги, насочени предимно  към тази целева група.  
 
Проектното предложение е получило висока оценка : "Кандидатът и екипът по проекта притежават необходимите професионални и експертни качества за реализиране на проектното предложение, което предвижда закупуване на оборудване за ситуиране на тийн зона в отдел "Изкуство" на библиотеката.
 
Така изградената тийн зона ще бъде използвана и като място за обучение. Планираните дейности са допустими с ясни параметри и резултати. Много добър план за разпространение. Проектът има потенциал да надгради дейността на библиотеката в гр. Асеновград. Планираните от кандидата обучения осмислят създаването на този тип пространство".
 
По време на пресконференцията екипа и партньорите по проекта – Община Асеновград, ТВ САТ КOM, ПГ"Цар Иван Асен II" ще представят проекта и дейностите, включени в него.
 

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени