Привикват в полицията членове и симпатизанти на ГЕРБ от район "Източен" в Пловдив

Имам съмнение, че заради това, че съм кандидат, миналата седмица викаха и мои колеги, разкрива кандидатът за народен представител Кольо Костов

Кольо Костов
Кольо Костов Източник: Plovdiv24
Членове и симпатизанти на ГЕРБ от район "Източен" са били привиквани тези дни в Районното полицейско управление и са били карани да подписват протоколи, че няма да се занимават с избори. Това съобщи кметът на района и председател на структурата на партия ГЕРБ там Иван Стоянов, съобщава Plovdiv24. Стоянов обясни ,че в рамките на закона на всеки член и симпатизант е разрешено да агитира.
 
"Никога не сме си позволявали да правим нещо извън закона. Това, което ме притеснява е, че се създава страх у хората, нарушават им се конституционните права да агитират, да показват със законови средства. Ако има нарушения разбира се,че трябва да се сезират органите. Аз ще застана винаги на страната на гражданите от района, независимо от коя партия са те, когато ми се оплачат", каза Стоянов и добави, че ще сигнализира прокуратурата за това, че техни членове и симпатизанти са били привиквани в полицията и са карани да подписват протоколи.
 
"Всеки има право вербално да убеждава хората, но всеки си има глава на раменете и може да упражни правото си на вот", каза още Иван Стоянов.  
 
Днес в полицейското управление в район "Източен" е бил извикан Кольо Костов, който е кандидат-депутат от листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив град.
 
"Викаха ме за новите избори на 14 ноември и ме питаха дали ще бъда активен член на партия ГЕРБ. Аз казах да. Питаха ме дали се занимаваме с купуване и продаване на гласове. Отговорих им, че не. След това ме накараха да се подпиша на някакъв протокол, за да не правя престъпления. Аз съм общественик и в рамките на закона имам право да агитирам и не подписах този протокол", обясни Костов.
 
"Имам съмнение, че заради това, че съм кандидат, миналата седмица викаха и мои колеги. Накараха ги да подпишат и те протоколи, че няма да се занимават с избори. Те са симпатизанти на ГЕРБ и в рамките на закона могат да агитират. Трябват ни застъпници, членове на комисии, хора за лепене на плакати. Изобщо имаме право на агитираме в рамките на закона", допълни Кольо Костов.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени