Пробивът под улиците "Водър" и "Царевец" в Пловдив е факт преди Нова година

Връзката "Модър-Царевец" ще бъде с две платна, широки по 7,50 метра, с по две ленти, с разделителна ивица по средата и с тротоари по 2,30 метра от двете страни

Под жп линията Пловдив-София вече се вижда просвет
Под жп линията Пловдив-София вече се вижда просвет Източник: Община Пловдив
От два дни улиците "Модър" и "Царевец" в Пловдив вече са свързани. В това се увериха кметът на Община Пловдив Здравко Димитров и неговият заместник по строителство Пламен Райчев, които днес направиха инспекция на строителните дейности, информират от местната администрация. Под жп линията Пловдив-София вече се вижда просвет, а изпълнителят на обекта обеща, че до края на 2022 година връзката ще бъде напълно завършена.
 
"Изключително съм доволен от това, което виждам. Строителите работят не по график, а го изпреварват значително. Те се справиха отлично и с реконструкцията на булевардите "Христо Ботев" и "Копривщица". Разбира се, много е важно навреме да приключи и работата по Южния обходен колектор, част от който ще минава и по това трасе и в момента е в етап на проектиране. Този обект е свързан с изграждането на колектора, но съм сигурен, че колегите ще направят необходимото, за да завършим навреме връзката между районите "Южен" и "Западен". Много е важно да се отбележи и че благодарение на подземните дейности, извършени от НКЖИ през 2014 година, спестяваме 3 милиона лева и поне една година забавяне, защото в противен случай трябваше да се изгради байпасна връзка и да се забавим с обекта", заяви при инспекцията кметът Димитров.
 
Пламен Райчев поясни, че връзката "Модър-Царевец" ще бъде с две платна, широки по 7,50 метра, с по две ленти, с разделителна ивица по средата и с тротоари по 2,30 метра от двете страни.
 
"Под самата жп линия платната ще бъдат разделени със стена. Общо 15 хиляди кубически метра пръст ще бъдат изгребани от обекта, но това е хубава почва и може да се ползва за рекултивация", каза той.
 
"Наклонът при слизане под жп линията ще бъде 6 градуса", заявиха от фирмата изпълнител, а срокът за завършване на връзката е края на 2023 година.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени