Пробивът под улиците "Водър" и "Царевец" в Пловдив е факт преди Нова година

Връзката "Модър-Царевец" ще бъде с две платна, широки по 7,50 метра, с по две ленти, с разделителна ивица по средата и с тротоари по 2,30 метра от двете страни

Под жп линията Пловдив-София вече се вижда просвет
Под жп линията Пловдив-София вече се вижда просвет Източник: Община Пловдив
От два дни улиците "Модър" и "Царевец" в Пловдив вече са свързани. В това се увериха кметът на Община Пловдив Здравко Димитров и неговият заместник по строителство Пламен Райчев, които днес направиха инспекция на строителните дейности, информират от местната администрация. Под жп линията Пловдив-София вече се вижда просвет, а изпълнителят на обекта обеща, че до края на 2022 година връзката ще бъде напълно завършена.
 
"Изключително съм доволен от това, което виждам. Строителите работят не по график, а го изпреварват значително. Те се справиха отлично и с реконструкцията на булевардите "Христо Ботев" и "Копривщица". Разбира се, много е важно навреме да приключи и работата по Южния обходен колектор, част от който ще минава и по това трасе и в момента е в етап на проектиране. Този обект е свързан с изграждането на колектора, но съм сигурен, че колегите ще направят необходимото, за да завършим навреме връзката между районите "Южен" и "Западен". Много е важно да се отбележи и че благодарение на подземните дейности, извършени от НКЖИ през 2014 година, спестяваме 3 милиона лева и поне една година забавяне, защото в противен случай трябваше да се изгради байпасна връзка и да се забавим с обекта", заяви при инспекцията кметът Димитров.
 
Пламен Райчев поясни, че връзката "Модър-Царевец" ще бъде с две платна, широки по 7,50 метра, с по две ленти, с разделителна ивица по средата и с тротоари по 2,30 метра от двете страни.
 
"Под самата жп линия платната ще бъдат разделени със стена. Общо 15 хиляди кубически метра пръст ще бъдат изгребани от обекта, но това е хубава почва и може да се ползва за рекултивация", каза той.
 
"Наклонът при слизане под жп линията ще бъде 6 градуса", заявиха от фирмата изпълнител, а срокът за завършване на връзката е края на 2023 година.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени