Продължава зацветяването на градински площи в Карлово

Оформено е зеленото пространство северно от кръстовището на кооперативния пазар

Продължава зацветяването на градински площи в Карлово
Продължава зацветяването на градински площи в Карлово Източник: Община Карлово

Общината продължава да зацветява градински площи в Карлово. Оформено е зеленото пространство северно от кръстовището на кооперативния пазар.

 

Засадени са декоративни вечнозелени многогодишни храсти в комбинация със цветни петна от студоустойчиви цветя - теменужка и паричка, които цъфтят и през студените зимни месеци. В центъра на композицията чрез цветен мулч, декоративни бели камъни и цветя са изобразени едни от основните символи на Карлово и региона - розата и лавандулата.

 

Комбинацията между сребристото синецио, червенолистния берберис, шарените листа на евонимуса и цъфналите теменужки, създават изключителен колорит в цветната композиция.

 

За акценти по дължина на градинката са използвани вечнозелените лавровишня и декоративният храст фотиния офермен като присадка, която при прираст придобива червен оттенък.

 

Използваните за декорация бели овални камъни и цветен мулч не позволяват появата на плевели, задържат влагата в почвата и темперират корените на растенията. Това значително улеснява поддръжката на озеленените площи. Община Карлово призовава гражданите да пазят оформените градинки.

Още от "Пловдив"

Одобрена е Концепцията за интегрирана териториална инвестиция на Община Карлово

Тя е насочена към активизиране на икономическата активност и устойчивото интегрирано развитие на четири съседни общини в два региона за планиране - Карлово, Хисаря, Брезово и Троян

Прочетете повече прочетете повече

МОН и община Карлово ще работят за по-тясна връзка на бизнеса с образованието

Кметът Емил Кабаиванов посочи, че големите машиностроителни предприятия в региона имат голяма необходимост от кадри и местният бизнес е готов да съдейства за подпомагане на обучението

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени