Проф. Герджиков: В неделя България ще избира между ценностите на демокрацията и обединението в наше лице и едноличната власт в лицето на Радев

Радев е статуквото в президентската институция, нашата победа означава промяна, заяви кандидатът за президент

Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева в Пловдив
Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева в Пловдив Източник: Комуникационен екип на Герджиков-Митева
"В неделя изборът за всички демократично мислещи българи ще е лесен, защото изборът е между ценностите на демокрацията, обединението около идеи и действия срещу кризата – всичко това, което гражданите виждат в наше лице, а от другата страна срещу нас е разделението, репресивните действия, и едноличната власт в лицето на Румен Радев. Когато говорим за статукво и промяна, Радев е статуквото в президентската институция, а нашата победа ще означава промяна". Това заяви кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков в Пловдив. Той и кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева закриха предизборната си кампания със среща в Голямата базилика в града. 
 
"Щом не пестят сили и средства срещу нас, значи се страхуват, че можем да спечелим тази битка. Когато преди няколко седмици реших да участвам в изборите, очаквах сегашната власт да се опита да се противопостави на опита за промяна на "Дондуков" 2, но не очаквах, че това ще се случи с всички възможни средства, дори с полицейски репресии срещу граждани по места. Трябва ли Радев да получи цялата власт в държавата? Особено след бездействието, което показа неговото служебно правителство през последните месеци и закъснелите мерки срещу кризата? Радев не успя да отговори на заслужените критики и снощи, по време на единствения дебат, който проведохме с него. Критики, които той искаше да си спести до последния възможен момент", заяви кандидатът за президент пред гражданите. 
 
 
Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева - среща с граждани в Пловдив
Проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева - среща с граждани в Пловдив Източник: Комуникационен екип на Герджиков-Митева
"България може да бъде различна. Може да бъде страната, в която гражданите, които с честен труд изкарват хляба си, да бъдат спокойни за бъдещето на семействата си. Страната, в която бизнесът работи, а хората на знанието са високо оценени и нямат причина да търсят препитание зад граница. Сигурен съм, че можем да върнем усещането за справедливост  и да възстановим доверието в институциите. Да бъде надградено законодателството така, че да има еднакви правила за всички и хората да усещат грижата на държавата", посочи проф. Герджиков. Според него, за да се случи всичко това, страната ни трябва да има президент, който с действията си да помогне българите да бъдат наистина обединени около цели и идеи за излизането от кризата, и за развитие на икономиката и всички сфери на обществения живот. 
 
"Благодаря на всеки един от вас, който подкрепи нашата кандидат-президентска двойка на първия тур. Благодаря и на тези, които отново ще гласуват за нас в неделя. Аз не деля хората, за мен всички български граждани са равни пред закона и съм благодарен на всички, които припознаха в наше лице различната политика, която ще водим на "Дондуков" 2. Смятам, че с това, което съм постигнал до момента, с опита ми да намирам разбирателство, с визията да търся решения за преодоляване на кризите, мога да бъда полезен на България, особено в сегашната ситуация на напрежение и конфликти. Мога да бъда президентът, който да работи за стабилността на страната и да отстоява търсенето на политическия мир. Така че – изборът в неделя е ясен, демокрацията трябва да бъде отстоявана и има нужда от вашия глас!", каза още проф. Герджиков.
 

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени