Прокуратурата предаде на съд Рангел Бизюрев за убийството на Димитър Малинов в Цалапица

Обвинението гласи, че смъртта е причинена с особена жестокост

Рангел Бизюрев
Рангел Бизюрев

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе в съда обвинителния акт срещу 31-годишния Рангел Бизюрев за убийството на Димитър Малинов. Според прокуратурата на 20 юли 2023 година той умишлено е умъртвил 24-годишния младеж в пловдивското село Цалапица, като престъплението е извършено с особена жестокост.


Разследването по досъдебното производство е приключило в законоустановения срок, като са извършени всички необходими действия и са събрани доказателства за разкриване на обективната истина, съобщават от държавното обвинение.

 

Обвиняемият Рангел Бизюрев е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража". Предстои Окръжният съд в Пловдив да насочи разпоредителното заседание по делото.


Рангел Бизюрев беше обявен за издирване миналата година във връзка с убийството на Димитър Малинов от Цалапица. През ноември 2023 г. той беше задържан в Дания и екстрадиран у нас през март.


Делото срещу близнаците Борислав и Валентин Динкови от същото село, които са обвиненени, че след престъплението са помогнали на Бизюрев да скрие трупа и да изчезне, беше отлагано няколко пъти, тъй като той не беше на територията на България, за да бъде разпитан.

 

Случаят предизвика многобройни протести на близки и приятели на убития Димитър Малинов, които не вярват, че само Рангел Бизюрев е виновен.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени