Промяна на движението на две улици в Асеновград

Въвежда се еднопосочно движение на ул. "Скалата", а ул. "Велико Търново" става с предимство

Промяна на движението на две улици в Асеновград
Промяна на движението на две улици в Асеновград Източник: Община Асеновград

Община Асеновград въвежда  еднопосочно движение на ул. "Скалата" в участъка от ул. "Богомилска" до ул. "Асенова Крепост". Забранява се влизането на автомобили от ул. "Асенова Крепост" към ул. "Богомилска".

 

Към настоящия момент на ул. "Скалата" и ул. "Богомилска" се извършва основен ремонт и след приключването му, ще се осигури достъп на родителите на учащи и живущи в квартала през кръстовището до EVN по ул. "Богомилска", която остава двупосочна, през ул. "Скалата" по посока ул. "Асенова крепост" до кръстовището на ул. "Цар Иван Асен II" в близост до железния мост.

 

Във връзка с подадена молба от жители и живущи в квартала под стадион "Шипка" е разработено проектно предложение за промяна на предимството на кръстовището на ул. "Велико Търново" с ул. "Гоце Делчев". Предимството се прехвърля на ул. Велико Търново", а ул. "Гоце Делчев" ще бъде със знак СТОП.

 

Промяна на движението на две улици в Асеновград
Промяна на движението на две улици в Асеновград Източник: Община Асеновград

Целта е да се намали скоростта по ул. Гоце Делчев"  и съответно да се даде предимство на влизащите в квартала от бул. "България" по ул. "Велико Търново". Промяната ще се въведе от 11.10.2022 год. (вторник).

 

Община Асеновград съветва шофьорите, минавайки по тези участъци, да карат внимателно и спазват златното правило - да търсят знаците преди и след кръстовището.

Още от "Пловдив"

Предстои ремонт на плувния басейн в Асеновград

Дейностите включват: демонтаж на съществуваща настилка от силно компрометирани мозаечни плочи; полагане на бетонова настилка и хидроизолационни пластове, гарантиращи водонепропускливостта на дъното на басейна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени