Промяна на движението на две улици в Асеновград

Въвежда се еднопосочно движение на ул. "Скалата", а ул. "Велико Търново" става с предимство

Промяна на движението на две улици в Асеновград
Промяна на движението на две улици в Асеновград Източник: Община Асеновград

Община Асеновград въвежда  еднопосочно движение на ул. "Скалата" в участъка от ул. "Богомилска" до ул. "Асенова Крепост". Забранява се влизането на автомобили от ул. "Асенова Крепост" към ул. "Богомилска".

 

Към настоящия момент на ул. "Скалата" и ул. "Богомилска" се извършва основен ремонт и след приключването му, ще се осигури достъп на родителите на учащи и живущи в квартала през кръстовището до EVN по ул. "Богомилска", която остава двупосочна, през ул. "Скалата" по посока ул. "Асенова крепост" до кръстовището на ул. "Цар Иван Асен II" в близост до железния мост.

 

Във връзка с подадена молба от жители и живущи в квартала под стадион "Шипка" е разработено проектно предложение за промяна на предимството на кръстовището на ул. "Велико Търново" с ул. "Гоце Делчев". Предимството се прехвърля на ул. Велико Търново", а ул. "Гоце Делчев" ще бъде със знак СТОП.

 

Промяна на движението на две улици в Асеновград
Промяна на движението на две улици в Асеновград Източник: Община Асеновград

Целта е да се намали скоростта по ул. Гоце Делчев"  и съответно да се даде предимство на влизащите в квартала от бул. "България" по ул. "Велико Търново". Промяната ще се въведе от 11.10.2022 год. (вторник).

 

Община Асеновград съветва шофьорите, минавайки по тези участъци, да карат внимателно и спазват златното правило - да търсят знаците преди и след кръстовището.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени