Проведе се публично обсъждане на проектобюджета на Община Карлово за 2024 г.

Заместник-кметът Антон Минев представи проекта на бюджета пред всички присъстващи

Проведе се публично обсъждане на проектобюджета на Община Карлово за 2024 г.
Проведе се публично обсъждане на проектобюджета на Община Карлово за 2024 г. Източник: Община Карлово

Община Карлово ще разполага с близо 92 млн. лв. бюджет през 2024 година. Това стана ясно от провелото се публично обсъждане на проектобюджета на Община Карлово за 2024 г. на 25.01.2024 г. в зала "Васил Караиванов".

 

Заместник-кметът Антон Минев представи проекта на бюджета пред всички присъстващи и поясни, че той е ясна рамка за работата на общината с реалистично прогнозиране и управление на финансовите ресурси при спазване на бюджетната и финансова дисциплина на всички нива.

 

Заместник-кметът Антон Минев
Заместник-кметът Антон Минев Източник: Община Карлово

Важен приоритет в бюджета за 2024 г. са дейностите по възпитанието и обучението на децата и учениците в детските градини и училищата. Завишен е капацитетът на предоставяната услуга "Домашен социален патронаж", поради желанието на все повече лица да се възползват от нея.

 

В рамките на 2024 г. Община Карлово предстои да изпълни проекти, свързани с преустройство и ремонт на инфекциозното отделение; реконструкция и рехабилитация на съществуващи улици в гр. Баня; консервация, реставрация и експониране на туристическа инфраструктура в община Карлово; енергийно обновяване на жилищния сграден фонд и др.

 

След представянето на проектобюджета заместник-кметовете Антон Минев и Данка Зидарова-Люртова дадоха отговори на въпроси, поставени от граждани, свързани с Културния календар на Общината. На събитието присъстваха председателят на ОбС Карлово Доньо Тодоров, общински съветници, кметове на населени места, жители на общината. Проектът на бюджета на за 2024 г. е публикуван на официалната интернет страница на Община Карлово.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени