'Радев е позор!'': Освиркаха руското протеже на празника на Съединението в Пловдив

Той призова да отстояваме националното единение

Румен Радев
Румен Радев Източник: Zonanews

По повод 138-ата годишнина от Съединението на България руското протеже Румен Радев призова да отстояваме националното единение, за да не се налага следващите поколения да водят нашите битки за справедливост, държавност и достойнство. 

 

Той държа реч на тържествената церемония в Пловдив по случай празника. "Днес не просто припомняме върховете на българското минало, чествайки Съединението, ние почитаме и осмисляме свещения пример за единение на онези, които преди 186 години с воля и решителност предначертаха пътя ни като нация", заяви Радев. 

 

При появата си обаче творението на ген. Решетников бе освиркан от група граждани. На видеозаписа от събитието по време на речта на президента се чуват възгласи "Радев е позор!". 

 

По време на словото си Радев каза, че каквито и различия да има в обществото ни той вярва, че отстояването на националната ни памет и традиции и гарантирането на достоен живот за децата в свободна, правова и европейска страна, е всеобща кауза.

 

"Особено днес, когато в Европа продължава да бушува опустошителна война и да се обезценява човешкият живот, да се надигат гласовете на омразата и ксенофобията и да се анатемосва всяко инакомислие, да плащаме с растящо обедняване нашето собствено лекомислие и примирение", каза Румен Радев.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени