Радев посрещна в Пловдив австрийския канцлер Карл Нехамер

Канцлерът ще се запознае с мерките, предприети от България за охрана на границите

Руен Радев и Карл Нехамер
Руен Радев и Карл Нехамер Източник: NOVA

Президентът Румен Радев посрещна Карл Нехамер, който пристигна на работно посещение в България. Самолетът с австрийския канцлер кацна на летище Пловдив. Нехамер е придружаван от вътрешния министър Герхард Карнер.

 

По време на визитата си канцлерът ще се запознае с мерките, предприети от България за охрана на границите на Европейския съюз и противодействие на миграционния натиск.

 

Ще бъде обсъдено и влизането ни в Шенген. Радев и Нехамер ще посетят "Гранична полиция" в Елхово, където е разположен и Регионалният координационен център, част от системата за наблюдение на българо-турската граница. По-късно през деня е предвидена и среща с премиера Гълъб Донев.

 

В българската делегация са служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, служебният министър на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени