Радомир Чолаков: ГЕРБ залага мерки за подпомагане на български автори

В програмата на ГЕРБ за следващия управленски мандат културата е изведена като важен приоритет

Радомир Чолаков
Радомир Чолаков Източник: ПП ГЕРБ

Пловдив е културният и духовен център на България и за това целенасочено и със сърце ще продължа да работя за културните проекти на града. Това заяви третият в листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Пловдив Радомир Чолаков. Той присъства на церемонията по връчването на националната награда "Христо Г. Данов" за принос в националната книжовна култура. 


Юристът от гражданската квота заяви, че в програмата на ГЕРБ за следващия управленски мандат културата е изведена като важен приоритет. "Заложени са мерки за насърчаване на създаването на културен продукт, сред които трайно подпомагане на съвременната българска литература, представянето й зад граница, развитие на училищните библиотеки, подпомагане на книгоиздаването и др.", посочи Чолаков.


"Пловдив се промени и се променя пред очите ни. Стъпка по стъпка през последните 12 години от управлението на ГЕРБ той стана елитен европейски град. Доказателство за това е спечелването на титлата "Европейска столица на културата" през 2019-та година", каза още Радомир Чолаков. Той допълни, че Пловдив е култура и за това е необходимо да бъдат поставени високи и ясни цели, които после да бъдат реализирани. Една такава цел според него е изграждането на сграда на пловдивската опера.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени