Разпитват основния заподозрян за убийството в Цалапица

Снощи Рангел Бизюрев беше върнат в България с полет от Франкфурт

Рангел Бизюрев
Рангел Бизюрев

Късно снощи с полет от Франкфурт в България беше върнат Рангел Бизюрев - основният заподозрян за убийството на Димитър Малинов от Цалапица. Бизюрев прекара нощта в арест в София. А от днес по обед вече е в сградата на Криминална полиция в Пловдив, където тече неговият разпит.

 

Бизюрев пристигна около 10:30 ч. под конвой и при засилена полицейска охрана. На влизане 30-годишният мъж запази мълчание пред журналистите. Още с пристигането прокуратурата му връчи лично обвинението за убийството на 24-годишния Димитър Малинов. Бизюрев до момента беше обвинен задочно, тъй като се укриваше в чужбина 8 месеца след убийството.

 

Неговите показания са ключови, за да се разбере какво точно се е случило във фаталния 20 юли миналата година в Цалапица, защо се е стигнало до убийството и каква е била ролята на задържаните близнаци Борислав и Валентин Динкови.

 

Срещу Бизюрев е повдигнато обвинение за тежко умишлено убийство, извършено с особена жестокост. Ако бъде признат за винове, го грози доживотен затвор. 

 

Очаква се още днес прокуратурата да поиска от съда да му наложи най-тежката мярка за неотклонение – "задържане под стража".

 

"Неговото пристигане в България го чакаме от доста дълго време. Първо, за да бъде разпитан като свидетел по делото срещу братята Динкови. На настоящия етап то е по-болният въпрос - дали ще продължи и как ще продължи. Възможно е да се съберат данни, че те са участвали в самото убийство.

 

На следващо място е важно Рангел да бъде разпитан по досъдебното производство в Окръжна прокуратура за убийството, по което той е обвиняем. Надяваме се да бъде направен новият следствен експеримент с негово участие, да бъде посочено мястото, където е убит Митко, да бъде посочен механизмът, по който това се е случило", заяви Антоанета Николова, адвокат на семейството на Димитър Малинов.

Още от "Пловдив"

Водещи новини

Борисов от Рупите: Никакви срещи с ПП-ДБ повече! Фалшифицират документи, всичко се праща на Лена за одобрение (ВИДЕО)

Добре, че Денков не стана министър на образованието. Защото един преподавател, академик, университетски преподавател да поощрява да се чупят бутилки, подчерта лидерът на ГЕРБ

Последни новини

Най-четени