Реновират асеновградския парк до ул. "Цар Освободител"

Ето какво ще включват ремонтните дейности

Реновират парк на ул. "Цар Освободител" в Асеновград
Реновират парк на ул. "Цар Освободител" в Асеновград Източник: Община Асеновград

Утре, 29 септември, стартира ремонт на парка на ул. "Цар Освободител"  в Асеновград. Ремонтните дейности на парковото пространство ще включват рехабилитацията на алейната мрежа и полагане на бордюри. Ще се положи нова асфалтова настилка върху съществуващите алеи. Ще бъдат оформени и градински бордюри. Чрез полагането на нова асфалтова настилка ще се осигури нормалното отводняване на алейната мрежа. Ще се обособят места за отдих с паважна настилка.

 

Реновират парк на ул.
Реновират парк на ул. "Цар Освободител" в Асеновград Източник: Община Асеновград

Община Асеновград е предвидила също и изграждане на поливна система в парка с цел по-добра поддръжка на зелените площи. Също така ще се извърши ремонт на тротоарната настилка в обхвата на самия парк, а именно по Ул. "Цар Освободител", по ул. "Илинден" и по ул. "Атанас Свещаров".

 

Реновират парк на ул.
Реновират парк на ул. "Цар Освободител" в Асеновград Източник: Община Асеновград

Дългоочакваното благоустрояване и подобряване на средата в парковото пространство ще допринесе за привлекателността на града. Парка ще придобие европейски вид и ще придава уют при престоя, както на местните жители, така и на туристите и гостите на Асеновград. Реновирането цели да се осигури съвременна и естетична среда за отдих за малки и големи. Осъвременяването на наличната малка по мащаби публична и техническа инфраструктура играе ключова роля за подобряването качеството на живот на населението.

Още от "Пловдив"

Ремонтират се тротоари в Асеновград

Нашата цел е да осигурим безопасна и достъпна среда с възможност без затруднения да се придвижват по тротоарите родители с детски колички и трудно подвижни хора, посочи пред медии кметът на общината доктор Христо Грудев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени