Реновират градския парк на Асеновград

Ето какво ще включват ремонтните дейности

Реновират градския парк на Асеновград
Реновират градския парк на Асеновград Източник: Община Асеновград

Предстои ремонт на "Голяма алея" (Градския парк) в Асеновград. Ремонтните дейности на парковото пространство ще включват рехабилитацията на алейната мрежа и отводняването. Ще се положи нова асфалтова настилка върху съществуващите алеи. Ще бъдат оформени и градински бордюри.

 

Алеите са с приблизителна площ 4500 кв. м., а градинските бордюри, които ще бъдат монтирани - около 2000 линейни метра. Чрез полагането на нова асфалтова настилка ще се осигури нормалното отводняване на алейната мрежа. Допълнително е предвидено и монтиране на художествено осветление.

 

 

Градският парк на Асеновград не е обновяван години наред. Дългоочакваното благоустрояване и подобряване на средата в парковото пространство ще допринесе за привлекателността на града. "Голяма алея" ще придобие европейски вид и ще придава уют при престоя, както на местните жители, така и на туристите и гостите на Асеновград.

 

Реновирането цели да се осигури съвременна и естетична среда за отдих за малки и големи. Осъвременяването на наличната малка по мащаби публична и техническа инфраструктура играе ключова роля за подобряването качеството на живот на населението.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени