Реновират градския парк на Асеновград

Ето какво ще включват ремонтните дейности

Реновират градския парк на Асеновград
Реновират градския парк на Асеновград Източник: Община Асеновград

Предстои ремонт на "Голяма алея" (Градския парк) в Асеновград. Ремонтните дейности на парковото пространство ще включват рехабилитацията на алейната мрежа и отводняването. Ще се положи нова асфалтова настилка върху съществуващите алеи. Ще бъдат оформени и градински бордюри.

 

Алеите са с приблизителна площ 4500 кв. м., а градинските бордюри, които ще бъдат монтирани - около 2000 линейни метра. Чрез полагането на нова асфалтова настилка ще се осигури нормалното отводняване на алейната мрежа. Допълнително е предвидено и монтиране на художествено осветление.

 

 

Градският парк на Асеновград не е обновяван години наред. Дългоочакваното благоустрояване и подобряване на средата в парковото пространство ще допринесе за привлекателността на града. "Голяма алея" ще придобие европейски вид и ще придава уют при престоя, както на местните жители, така и на туристите и гостите на Асеновград.

 

Реновирането цели да се осигури съвременна и естетична среда за отдих за малки и големи. Осъвременяването на наличната малка по мащаби публична и техническа инфраструктура играе ключова роля за подобряването качеството на живот на населението.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени