Румен Радев продължава с проруските наративи: Против съм изпращане на въоръжение от армията ни в Украйна

Запитан за коментар свързан с новите лице включени в списъка "Магнитски", той коментира, че няма кой да свърши нашата работа.

Румен Радев
Румен Радев Източник: Zonanews

"Хора които не разбират от военно дело правят всичко възможно да ни въвлекат в процесите на ескалация. Нека да напомня, че служебното правителство изпълни решението за военна помощ за Украйна и там е написано, че последващо решение трябва да бъде извършено като се имат предвид последващите ни възможности. Виждаме, че войната вече зацикли във фаза на пълно взаимно изтощение и тя въвлича всички нас. Моята позиция е ясна и аз категорично съм против изпращане на въоръжение от резервите на българската армия в зоната на военните действия. Служебното правителство преди всички трябва да гарантира сигурността на страната". Това заяви протежето на ген. Решетников Румен Радев, докато участваше в честването на ДТрифон Зарезан в плодвивското село Устина.

 

"Нека партиите на войната първо да спечелят изборите, да съставят правителство и да поемат отговорността за решението Българската армия да изпрати оръжия на Украйна". Така отговори той на въпроса притеснява ли го искания импийчмънт от бивши депутати.

 

Запитан за коментар свързан с новите лице включени в списъка "Магнитски", той коментира, че няма кой да свърши нашата работа. "И тя започва от ефективна борба с корупцията, която да не бъде само предизборно говорене. Най-доброто средство повече граждани да не попадат в "Магнитски" е следващият  парламент да се заеме със съдебната реформа. С този закон "Магнитски  САЩ правят всичко възможно корупционните практики да не преминат в тяхната система, но това е сигнал към нас, че трябва да се предприемат ефективни мерки", допълни още той.

 

Втория списък "Магнитски” той определи като "силен политически сигнал към нас" и каза, че страната ни го приема "като оказване на помощ от партньор". Радев посочи, че е "задължително антикорупционният закон да бъде приет от следващия парламент.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени