С прочетени 271 книги за годината две ученички победиха в състезанието за "Читател на годината" в Асеновград

До момента не се е случвало двама потребители да заемат и прочетат един и същи брой книги

Състезание "Читател на годината" в Асеновград
Състезание "Читател на годината" в Асеновград Източник: Община Асеновград

Двама са победителите в своеобразното състезание "Читател на годината", организирано за VIII-ма поредна година от Градска библиотека "Паисий Хилендарски" – Асеновград. Инициативата е стартирала през 2016 г. До момента не се е случвало двама потребители да заемат и прочетат един и същи брой книги. Голямата награда за победителите е ваучер "Рожден ден в библиотеката". Празникът се организира от библиотечния екип и обичайно протича в забавление с игри, танци и арт работилници.

 

две ученички победиха в състезанието за
две ученички победиха в състезанието за "Читател на годината" в Асеновград Източник: Община Асеновград
две ученички победиха в състезанието за
две ученички победиха в състезанието за "Читател на годината" в Асеновград Източник: Община Асеновград

Момичетата, които си заслужиха I-то място и бяха удостоени с приза "Читател на годината – 2023 г.", са дългогодишни доброволци към библиотеката в Асеновград. И двете са прочели по 271 книги. Йорданка Михайлова и Жени Маркова са възпитаници на ОУ "Христо Ботев" в града. Споделят, че обичат да четат разнообразни книги, защото това им носи емоции и ги пренася във вълшебни светове. На II място се нареди Елмира Кадир – също ученичка в ОУ "Христо Ботев". Тя е прочела 78 книги през 2023 г. Пламена Запрянова пък зае III-тото място. Момичето е възпитаник на ОУ "Ангел Кънчев". През изминалата година е прочела 72 книги.

 

Интересна е и наградата на 3-годишната Ясмин Мехмед. Момиченцето получи грамота във възрастовата група до 6 г. за най-много заети от библиотеката книги – 300 на брой. Нейната майка сподели, че детето много обича да слуша приказки и двете заедно посещават "Детски отдел", за да избират произведенията. Приз "Читател на годината" бе връчен и в категорията за възрастни: I място - Мария Панайотова; II място - Марияна Парталова; III място - Серафим Луков.

 

Грамотите и подаръците бяха поднесени от зам.-кметът на Асеновград инж. Петър Петров и директорът на Градската библиотека Милена Марковска. На финала на официалната церемония бе изнесен библиотечен урок за Наклонената кула в Пиза, Италия. Гостите научиха интересни и малко познати факти за туристическата забележителност.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени