Събор с възстановка "Ангел войвода" край Асеновград

3 дни на манастирските поляни при Араповския манастир

Събор с възстановка "Ангел войвода" край Асеновград
Събор с възстановка "Ангел войвода" край Асеновград Източник: Община Асеновград

Български събор ”Ангел войвода", с историческа възстановка, ще се проведе и тази година на 28-ми, 29-ти и 30-ти юни (петък, събота и неделя) в Араповски манастир "Св. вмчц. Неделя", разположен край Асеновград.

 

И през 3-те дни, на манастирските поляни ще се съживи споменът  за  старите занаяти, гозби, премени, накити и оръжия. Събитието се провежда с финансовата подкрепа на община Асеновград, като за целта са отпуснати 5000 лв.

 

Предвидено е да бъдат пресъздадени битието на хората от миналото. Ще се пеят български народни песни, ще се проведе и кулинарна изложба-базар.

 

Един от кулминационните моменти на събора е възстановката за живота и саможертвата на легендарния хайдутин Ангел Войвода, която ще се състои на 29.06.24 г. (събота) от 20:00 ч.

 

И през 3-те дни на събора посетителите ще могат да разгледат Араповски манастир "Св. вмчц. Неделя"; Кулата на Ангел войвода; Аязмо ”Св. Неделя".

 

Пълната програма на събитието може да откриете от приложената по-долу снимка, както и – ТУК.

 

Събор с възстановка
Събор с възстановка "Ангел войвода" край Асеновград Източник: Община Асеновград

 

Още от "Пловдив"

Нанков: При нов мандат на ГЕРБ във властта поемаме ангажимент за качествен ремонт на 2000 км пътища годишно

На път за Асеновград минахме по изграденото при Бойко Борисов трасе от Пловдив до този красив град. Ами то е заприличало на джунгла - не са му окосени храстите дори, пише Нанков

Прочетете повече прочетете повече

Военната прокуратура към МО: Недопустимо е да се лансират заключения за авиокатастрофата в "Граф Игнатиево"

Изявленията на представители на Министерство на отбраната на 15.10.2024 г. и впоследствие по никакъв начин не ангажират разследването, заявяват от ВАП-Пловдив

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени