Съдът отхвърли искането на Георги Гергов за регистрация на промени в собствеността на Пловдивския панаир

Това важи до приключване на делото, което Община Пловдив в качеството си на акционер води за отмяна на всички решения на извънредното общо събрание на акционерите

Георги Гергов
Георги Гергов Източник: БСП-Пловдив

Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд – Пловдив, с което е спряно регистърно производство пред Агенцията по вписванията, образувано по заявление за вписване на промени в обстоятелствата по партида на "Пълдин Туринвест" АД, до приключване с влязъл в сила съдебен акт на производството по търговско дело № 25/2023г. по описа на Окръжен съд – Пловдив.

 

В Апелативен съд – Пловдив делото е образувано по жалба на "Пълдин Туринвест" АД срещу спирането на регистърното производство в Агенцията по вписванията за промени в капитала за търговското дружество, въз основа на решения на извънредното общо събрание на акционерите, проведено на 09.01.2023 г.

 

В Окръжен съд – Пловдив са образувани две дела. Община Пловдив в качеството си на акционер е предявила срещу "Пълдин Туринвест" АД иск за отмяна на всички решения на извънредното общо събрание на акционерите на дружеството, проведено на 09.01.2023г. В друго дело Общината иска спиране на регистърното производство, мотивирано от предмета на предявения иск по горното дело.

 

Апелативните съдии приемат, че оплакването на жалбоподателя "Пълдин Туринвест" АД е неоснователно. Според съда, исковото производство, образувано в Окръжен съд – Пловдив, в което се иска отмяна на всички решения, взети на извънредното общо събрание на "Пълдин Туринвест" АД, проведено на 09.01.2023 г., е от значение за регистърното производство.

 

Решението на съда по исковото производство ще обоснове преценката на длъжностното лице по вписванията относно наличието на предпоставките за вписване в Търговския регистър на решенията на извънредното общо събрание от 09.01.2023 г. Определението на Апелативния съд в Пловдив е окончателно.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени