Съдът отмени уволнението от Рашков на бившия шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев

Всичко ще стане ясно, ще се боря докрай, заяви Рогачев

Йордан Рогачев
Йордан Рогачев Източник: МВР

Административният съд в Пазарджик отмени като незаконосъобразна заповедта за уволнението на бившия директор на полицията в Пловдив Йордан Рогачев. Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред ВАС.

 

"Аз съм единственият уволнен от министър Бойко Рашков директор, другите колеги се съгласиха да минат на по-ниски длъжности. Продължавам да твърдя, че освобождаването ми беше политическо. Всичко ще стане ясно, ще се боря докрай", заяви Рогачев, цитиран от "24 часа". И отказа да коментира повече, тъй като решението е на първа инстанция. Попитан с какво се занимава, той отговори, че в  момента се грижи за децата си, които са малки. 

 

Рогачев беше уволнен на 9 август м. г.  А един от мотивите  беше, че  ползвал за лични цели служебните коли на дирекцията в Пловдив. В хода на делото показания в тази посока е дал само бившият шофьор на Рогачев, преместен впоследствие на друга длъжност. Описани са различни маршрути с 3 от служебните коли, които не са били по работа. Няма обаче данни това да е ставало по разпореждане на Рогачев, нито той да е пътувал лично с тях.  Затова и според съда не става дума за лично облагодетелстване, а "по-скоро за неупражняване на достатъчен контрол, което деяние не може да обоснове налагане на дисциплинарно наказание "Уволнение".

 

Отделно Йордан Рогачев не е бил изслушан, преди да бъде уволнен, както предполага редът за налагане на дисциплинарни наказания в МВР. Рогачев оглави пловдивската полиция на 31 юли 2019 г., дотогава бе начело на областната дирекция в Пазарджик.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени