Създават парково пространство с детски кът в кв. 36 на Асеновград

Инициативата е на "Ротари клуб" и се реализира в сътрудничество с община Асеновград

Парково пространство в Асеновград, с детски кът
Парково пространство в Асеновград, с детски кът Източник: Община Асеновград

Община Асеновград и "Ротари клуб" отново в съвместна инициатива. Започва облагородяване и обособяване на парково пространство, зона за игри, озеленяване и изграждане на детска площадка в кв. 36 (до стадион "Шипка") в града.

 

В района няма зелени площи и съоръжения за деца и затова инициаторите са решили да реализират тази своя идея именно там. Кварталът е новосъздаден, но вече там живеят много млади семейства. Теренът, на който ще се изгради парковата зона, е с обща площ от около 600 кв. м. и е общински.

 

Теренът за парковото пространство
Теренът за парковото пространство Източник: Община Асеновград

Детската площадка ще се проектира и финансира от община Асеновград, след приемане на бюджет 2023 г. Останалата част от облагородяването ще се изпълни с доброволен труд и собствени средства от "Ротари клуб", с материални дарения от различни местни фирми, както и от всички, които имат възможност и желание да се включат и да помогнат за осъществяване на каузата.

 

Общината ще осигури и градински пейки, кошчета за отпадъци, кашпи, дървета и сезонни цветя. Амбицията на инициаторите е до 01.06.23 г. - Денят на детето - новата придобивка да бъде в завършен вид.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени