Темата на тазгодишното издание на събитието е "По-добрата храна", което изцяло кореспондира с целите и каузите, които е приело сдружението. Събитието е предназначено за популяризиране на учебното заведение сред партньори, кандидат студенти и родители, както и да насърчава устойчиви практики в агро и хранителната индустрии.
"Храната е в основата на добрия и здравословен начин на живот. Отношението към това с какво и как се храним се възпитава и подобно събитие е един чудесен начин за това. Като гледам младите хора тук и интереса на пловдивчани, съм обнадежден, че ще постигнем целите си. Ако искаме българите да се хранят качествено и да имат отговорно отношение към храната и да са взискателни към производители и търговци, сдружения като нашето трябва да са в непрекъсната комуникация с обществото, учебните заведения и институциите. За съжаление, голяма част от отговорните институции не искат и да чуят какво им се говори, а това е тревожно,", каза д-р Андрей Велчев, председател на Управителния съвет на "Сдружението за достъпна и качествена храна".
"Няма да се спрем, обаче, да настояваме за спазване на стандарти и добри практики и за грижа за здравето на българите. Когато хората са здрави, това отпуска напрежението в цялата верига - не се натоварва здравната система, не се ползват болнични за сметка на работодателите, а хората са трудоспособни и по-спокойни" добави д-р Велчев.