Спортен клуб "Хамон" донесоха 12 медала в Асеновград от състезание по карате в Шумен

Най-младият медалист Адел Йовкова направи своя дебют на татамито по ката и успя да достигне до бронзов медал

Спортистите от клуб "Хамон"-Асеновград
Спортистите от клуб "Хамон"-Асеновград Източник: Община Асеновград

Бойците на "Спортен клуб Хамон" - Асеновград бяха безапелационни на провелото се през изминалата събота Национално първенство по карате в Шумен. Каратистите завоюваха 12 медала в шест категории.

 

"Повече от доволен съм от представянето на най-малките ни състезатели, тъй като те трябваше да играят при изключително голяма конкуренция и да преминат през огромен брой противници", казва треньорът на клуба сенсей Илхан Наимов.

 

Най-младият медалист Адел Йовкова направи своя дебют на татамито по ката и успя да достигне до бронзов медал. Тя остави зад гърба си и надви близо 30 състезатели в категорията на момичетата до 10-годишна възраст. Клубът има трима златни медалисти.

 

Двама от тях са Елена Каленицова и Стефан Карастоянов. Те станаха шампиони в категориите съответно - за девойки и юноши. Представянето им бе технически блестящо и това им донесе категорична победа. Също при девойките трета се класира Александра Бабайкова. А Елена Каленицова завоюва и бронзов медал при жените.

 

В категорията за мъже и жени, Джейхан Идриз и Венелина Симеонова се качиха два пъти на почетната стълба и се окичиха с медали. Джейхан е третият златен медалист и шампион от състезанието в Шумен, който направи няколко тежки срещи при мъжете и достигна до финал. Той си заслужи бронзов медал, след представянето си по ката.

 

Венелина Симеонова пък направи своя дебют в кумите и след достойното си представяне си спечели II място. Тя достигна до финал и по ката и завоюва още един сребърен медал. Джанет Идриз също игра при мъжете. След като доминира над няколко сериозни противника успя да достигне до финал и да се отличи със сребърен медал.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени