Струнен концерт събира големи имена в Асеновград

Вход свободен

Струнен концерт събира големи имена в Асеновград
Струнен концерт събира големи имена в Асеновград Източник: Община Асеновград

Обновената зрителна зала на НЧ "Родолюбие" ще посрещне големи имена, които се събират специално за първи път в Асеновград за струнен концерт. "Пътешествие из музикалните епохи" се реализира по идея на асеновградчанина Благовест Георгиев, който е професионален музикант и преподавател по китара във Франция.

 

Той пристига в родния си град, по покана на общината, за да вдъхнови с мелодията на струните си асеновградската публика. В концерта "Пътешествие из музикалните епохи" ще се включат още четирима негови колеги.

 

Чрез шепота на своята китара Благовест Георгиев ще "разкаже" за тайните на музикалното изкуство. Големите Мичо Димитров и Гинка Радилова (цигулки) пък ще добавят щипка струнна хармония. А виолата на Христо Аролски и виолончелото на Йордан Вичев ще придадат нежност, симфоничност и благозвучие.

 

Зрителите, които ще станат част от музикалната авантюра, ще имат възможността да чуят произведения на Йохан Себастиан Бах, Луиджи Бокерини, Карлос Гардел, Франциско Тарега, Антонио Вивалди, Исак Албениз, Роланд Диенс, Едвард Григ.

 

Концертът ще се проведе с финансовата подкрепа на община Асеновград и ще е с вход свободен за зрителите. Мястото е НЧ "Родолюбие", датата – 10.06.24 г. (този понеделник), а началният час – 19:00 ч.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени