Тържествено отбелязване на 100 години футболен клуб "Левски" Карлово

Със златни и сребърни значки на БФС бяха отличени футболисти ветерани

Тържествено отбелязване на 100 години футболен клуб „Левски“ Карлово
Тържествено отбелязване на 100 години футболен клуб „Левски“ Карлово

Тържествена церемония, посветена на 100 години от създаването на футболен клуб "Левски" Карлово, се  състоя в зала "Васил Караиванов" на Община Карлово на 3 юни. Отборът на ОФК "Левски Карлово" бе отличен с почетен знак на БФС, връчен от председателя на зоналния съвет Йордан Златков.

 

На събитието бе представена книгата "Футболът в Карлово" издадена специално по повод годишнината на клуба. Нейният автор Сава Колев благодари на ръководството на Община Карлово, на УС на ОФК "Левски Карлово" и на ВМЗ ЕАД, с помощта на които е издадена книгата. В специално видео от Швейцария най-изявеният карловски футболист, завоювал световна слава, Петър Александров поздрави своите бивши съотборници и треньори и настоящото ръководство на клуба.

 

"Никога няма да забравя от къде съм тръгнал и този роден клуб ще бъде винаги в сърцето ми", бяха част от емоционалните думи на футболиста. Друг изтъкнат български футболист и бивш треньор на националния отбор Ясен Петров поздрави организаторите за тържеството и благодари на своите съотборници, с които е играл в първия си мач, тук в Карлово.

 

Със златни и сребърни значки на БФС бяха отличени футболисти ветерани, а президентът на ОФК "Левски Карлово" и кмет на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи на футболисти, играли през годините за родния клуб почетна грамота, фланелка /реплика на фланелката, с която е играл през 1923 г. в първия си мач отборът/ и книга "Футболът в Карлово".

 

Тържествено отбелязване на 100 години футболен клуб „Левски“ Карлово`
Тържествено отбелязване на 100 години футболен клуб „Левски“ Карлово` Източник: Община Карлово

На председателя на зоналния съвет на БФС Йордан Златков връчи почетна грамота и златна значка на Васил Левски. Наградени бяха и членовете на УС на ОФК "Левски Карлово" – Иван Хаджийски, Николай Цветков, Антон Минев и Стефан Стефанов.

 

Специален жест към инж. Христо Войняговски, чийто баща – Борис Войняговски е един от учредителите на футболния клуб през 1923 г., направи кметът д-р Кабаиванов.

 

Музикален поздрав към присъстващите в залата настоящи и бивши футболисти, спортни ръководители и треньори направи ДФФ "Розова долина" към НЧ "Васил Левски – 1861 г." с ръководител Велина Иванова. По повод 100 години на карловския футболен отбор във фоайето на Община Карлово бе открита фотоизложба, която показва най-значимите моменти и личности от историята на клуба.

 

Във футболната среща между отборите на ОФК "Левски Карлово" и ФК "Саяна", която се проведе на стадион "Васил Левски", отборът на домакините бе изцяло с екип, с какъвто е бил в първия си мач на 22 юни 1923г. Начален удар на двубоя даде Царица на розата 2023 – Антония Лалова.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени