Тестват сирените за оповестяване при бедствия в Асеновград

В тренировката са включени и интегрираните към НСРПО локални системи за оповестяване

Община Асеновград
Община Асеновград Източник: Община Асеновград

В изпълнение Наредбата за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО) на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност, предстои тестване на сирените в първия работен ден на октомври.

 

В тренировката са включени и интегрираните към НСРПО локални системи за оповестяване (ЛСО) , включително и тази, на "Калцит" АД в Асеновград. Същите ще бъдат тествани за интеграцията и функционалните възможности при реалното им задействане.

 

Тренировката ще се извърши на 03.10.22 г. (понеделник) от 11:00 ч. За целта на предстоящите тестове ще прозвучат акустични сигнали от сиренните системи. Ще се излъчат и гласови съобщения за техническа проверка.

 

Община Асеновград информира гражданите за предстоящото тестване на сирените, с цел недопускане на паника сред населението.

Още от "Пловдив"

Предстои ремонт на плувния басейн в Асеновград

Дейностите включват: демонтаж на съществуваща настилка от силно компрометирани мозаечни плочи; полагане на бетонова настилка и хидроизолационни пластове, гарантиращи водонепропускливостта на дъното на басейна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени