Тестват сирените за оповестяване при бедствия в Асеновград

В тренировката са включени и интегрираните към НСРПО локални системи за оповестяване

Община Асеновград
Община Асеновград Източник: Община Асеновград

В изпълнение Наредбата за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване (НСРПО) на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност, предстои тестване на сирените в първия работен ден на октомври.

 

В тренировката са включени и интегрираните към НСРПО локални системи за оповестяване (ЛСО) , включително и тази, на "Калцит" АД в Асеновград. Същите ще бъдат тествани за интеграцията и функционалните възможности при реалното им задействане.

 

Тренировката ще се извърши на 03.10.22 г. (понеделник) от 11:00 ч. За целта на предстоящите тестове ще прозвучат акустични сигнали от сиренните системи. Ще се излъчат и гласови съобщения за техническа проверка.

 

Община Асеновград информира гражданите за предстоящото тестване на сирените, с цел недопускане на паника сред населението.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени