Три обвинения получи агресивният шофьор, който разби с юмрук стъклото на микробус в Пловдив

Твърдо ще спазваме принципа на нулева толерантност към всякаква проява на агресия и насилие, независимо къде се случват те, каза районният прокурор Петър Петров

Районна прокуратура-Пловдив
Районна прокуратура-Пловдив Източник: ПРБ

Има развитие по скандалния случай от Пловдив с агресивния шофьор, който разби с юмрук стъклото на микробус, който се е движел след него, съобщи NOVA.

 

След като пострадалият водач разказа в сряда сутрин за неприятния инцидент, полицията установи нападателя, а прокуратурата му повдигна няколко обвинения. Шофьорът на микробуса – Артур Мол, получи наранявания по лицето и ръката от счупените стъкла. Агресията беше заснета на видеоклип, който обиколи социалните мрежи. Нападателят е 43-годишен мъж от Пловдив и с прокурорско разпореждане е задържан за 72 часа.

 

"Причината за саморазправата е, че обвиняемото лице се е подразнило и е счело за опасна маневра на пострадалия шофьор. След това е предприело изпреварване, блокирало е пътя на автомобила, който е управлявал пострадалия, и незабавно се е насочил към него, удряйки с длан стъклото на шофьорската врата на микробуса". Това районният прокурор на Пловдив Петър Петров.

 

Той уточни, че нападението е станало около 17 часа на 23 октомври на ул. "Академик Петър Динеков" в града под тепетата. "Пострадалият е успял да заобиколи блокирали го автомобил и отдалечавайки се на безопасно разстояние, е подал сигнал на спешния телефон 112. След това полицията е реагирала и в четвъртък обвиняемия е бил установен и задържан", подчерта Петров.

 

По думите му на мъжа са повдигнати три обвинения. "Първото е за хулиганство, което се отличава с особена дързост. Следващото е за лека телесна повреда, причинена по хулигански подбуди. И третото обвинение е за повреждане на чужда движима вещ. Предвиденото наказание за хулиганството и повреждането на чуждо имущество в закона е до 5 години лишаване от свобода. Телесната повреда е по-леко наказуема", посочи прокурорът.

 

Петър Петров подчерта, че обвиняемият не е криминално проявен и няма нарушения на пътя. "Твърдо ще спазваме принципа на нулева толерантност към всякаква проява на агресия и насилие, независимо къде се случват те", допълни той.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени