Три жертви и ранен след семеен скандал в село Маноле

Мъж е застрелял родителите на съпругата си, ранил е нейният брат и се е барикадирал в жилището им, а впоследствие се е самоубил

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Тежко криминално престъпление е станало днес в пловдивското село Маноле. Случаят беше потвърден по време на съвместен брифинг на прокуратурата и МВР.

 

Мъж е застрелял родителите на съпругата си, ранил е нейният брат и се е барикадирал в жилището им, а впоследствие се е самоубил.

 

Окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева заяви, че става въпрос за убийство на две лица, опит за убийство на трето и последвало самоубийство. По думите й са извършени всички първоначални действия по разследването. Жертвите и извършителят са били в близки семейни отношения. До убийствата се стигнало след семеен скандал, поясни тя.

 

Извършен е оглед на място. Иззето е и оръжието на убийството - пушка. Христева добави, че състоянието на простреляното лице е стабилно.

 

Главният секретар на МВР комисар Живко Коцев заяви, че са убити 61-годишен мъж и 57-годишната му съпруга. Извършителят е на около 40 години. Коцев потвърди, че е прострелян и братът на жената на заподозрения за масовото убийство. Комисарят подчерта, че оръжието на убийството е незаконно, тъй като няма разрешително за неговото притежание.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени